Cekin dobio izvozni broj za za tržište EU

Bez autora
Jul 07 2010

Industrija mesa Cekin iz Plandišta, koja posluje u sastavu hrvatske Vindije, prva je u Srbiji dobila izvozni kontrolni broj za plasman pilećeg mesa i prerađevina na tržište Evropske unije (EU). Komisija Evropske unije i komisija Ministarstva poljoprivrede Srbije pregledom procesa i dokumentacije od farmi do industrije mesa u Plandištu izdale su 21. juna rešenje o dodeli izvoznog kontrolnog broja fabrici u Plandištu u skladu sa važećim zakonima za izvoz proizvoda u EU. Izvoz može da počne odmah, a Vindija radi na ispitivanju tržišta i zainteresovanosti za pojedine proizvode. Vindija trenutno u Srbiji zapošljava 297 radnika na živinarskima farmama u Plandištu i Velikoj Gredi, fabrici stočne hrane u Valjevu, industriji mesa u Plandištu, kao i skladišno-distributivnim centrima u Lajkovcu i Nišu. Ta kompanija do sada je u Srbiju, u modernizaciju živinarskih farmi i industrije mesa, kao i u moderne skladišno-distributivne centre i specijalna distributivna vozila, uložila više od 22,5 miliona evra.

Cekin dobio izvozni broj za za tržište EUIndustrija mesa Cekin iz Plandišta, koja posluje u sastavu hrvatske Vindije, prva je u Srbiji dobila izvozni kontrolni broj za plasman pilećeg mesa i prerađevina na tržište Evropske unije (EU).

Kako je saopštila ta kompanija, komisija Evropske unije i komisija Ministarstva poljoprivrede Srbije pregledom procesa i dokumentacije od farmi do industrije mesa u Plandištu izdale su 21. juna rešenje o dodeli izvoznog kontrolnog broja fabrici u Plandištu u skladu sa važećim zakonima za izvoz proizvoda u EU.

Kako je istaknuto, izvoz može da počne odmah, a Vindija radi na ispitivanju tržišta i zainteresovanosti za pojedine proizvode.

Vindija trenutno u Srbiji zapošljava 297 radnika na živinarskima farmama u Plandištu i Velikoj Gredi, fabrici stočne hrane u Valjevu, industriji mesa u Plandištu, kao i skladišno-distributivnim centrima u Lajkovcu i Nišu.

Ta kompanija do sada je u Srbiju, u modernizaciju živinarskih farmi i industrije mesa, kao i u moderne skladišno-distributivne centre i specijalna distributivna vozila, uložila više od 22,5 miliona evra.

U ovom trenutku industrija mesa ima kapacitet obrade 5.000 komada živine na sat, a na području Ruklade kod Uba gradi se farma za tov živine kapaciteta 320.000 pilića u turnusu.

Vindija je najveća prehrambena industrija u Hrvatskoj i vodeća u regionu, koja zapošljava više od 4.000 radnika i ima godišnji promet od 450 miliona evra.

Znakom "kvalitet Vindija" objedinjeno je više od 1.000 različitih proizvoda u deset robnih marki od kojih su najpoznatije "z bregov", "cekin" i "vindon".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik